Overige info Choices.js demos Index
Top

Overige info

1. Hoe plaats ik een route in de beschikbare laadruimte?

Als vervoerder kunt u routes plaatsen op Bidtrans. De sectie beschikbare laadruimte is voor vervoerders die vaak dezelfde rit(ten) rijden met een laadruimte die niet helemaal volgeladen is (of ritten die u van de eindbestemming leeg terug rijdt). U kunt in uw profiel onder het kopje "MIJN ROUTES" routes plaatsen en de keuze maken uit: "ROUTE TOEVOEGEN" of "MUL ROUTE TOEVOEGEN". Verder kunt u aangeven hoeveel laadruimte u over heeft, waar uw route naar toe gaat, wanneer deze route beschikbaar is en wanneer deze eindigt.

2. Wat betekend het cijfer achter de naam van een BidTrans gebruiker?

Achter elke naam van een vervoerder staat een cijfer tussenhaakjes. Met dit cijfer kunt u meteen zien hoeveel opdrachten voorheen gereden zijn door deze vervoerder via BidTrans. Dit geeft en vertrouwd gevoel voor gebruikers. Door op de naam van een vervoerder te klikken komt u direct terecht op zijn profiel en vindt u de verdere beoordelingen en recensies.

3. Wat betekend het cijfer achter het icoontje "BERICHTEN" in mijn profiel?

Wanneer u een cijfer tussenhaakjes ziet achter het icoontje "BERICHTEN", betekent dit dat u een nieuw bericht heeft ontvangen van een gebruiker op BidTrans . Ga naar het kopje berichten om zo dit nieuwe bericht te kunnen lezen

4. Hoe werkt het beoordeling systeem?

Wanneer er een opdracht is vervoerd door een vervoerder via BidTrans kan deze vervoerder beoordeeld worden op zijn werkwijze. U kunt als vervoerder de volgende recensies krijgen: Positief, Neutraal of Negatief. Ook kunt u beoordeeld worden door sterren te ontvangen voor het geleverde werk (één ster is slecht, 5 sterren is uitstekend etc.). U kunt ook tekst en uitleg ontvangen naar aanleiding van het transportproces en hoe deze is verlopen. Al deze beoordelingen en recensies zijn handig voor andere BidTrans gebruikers aangezien zij door de beoordeling makkelijker een vervoerder uit kunnen kiezen voor hun eigen opdracht.

5. Wat je kan doen om er zeker van te zijn dat je op een veilige manier dingen aan het vervoeren bent?

Ter preventie beschrijven we nog een stuk over hoe je het beste om kan gaan met verpakte zendingen die je wellicht wel eens zal vervoeren. De volgende tekst is niet eens zozeer geschreven voor vervoerders die enkel en alleen via BidTrans vervoeren, echter is deze tekst geschreven voor vrijwel elke persoon die zich in de transportsector begeeft en wel eens wat vervoerd.

Mocht je als vervoerder opdrachten gaan vervoeren welke bijvoorbeeld verpakt zijn, en dan hebben we het met name over pallets, dan is het handig om hier extra aandacht aan te besteden om zo op een preventieve wijze alle risico's te vermijden. Het kan wel eens voorkomen dat je een pallet moet vervoeren welke verpakt is en het is dan uiteraard goed om er zeker van te zijn wat je in je voertuig aan het vervoeren bent. Om goed voorbereid te zijn is het handig, en raden we het zeker aan, om in ieder geval een vrachtbrief op te laten stellen door de opdrachtgever zodat je precies weet wat je gaat vervoeren. Mochten er zich problemen ondervinden dan kan je hier altijd op terug vallen en heb je in ieder geval op papier staan wat er vervoerd wordt en dat je niet aansprakelijk bent voor zaken waarvan je jezelf niet bewust was dat dit mee vervoerd werd met de zending. Het kan ook wel eens voorkomen dat de opdrachtgever moeilijk hier over doet en geen vrachtbrief wil schrijven. In dat geval en zeker als je niet weet wat er op de pallet staat willen we je graag adviseren om de opdracht te annuleren. Het is het niet waard om straks iets te gaan vervoeren waarvan jij als vervoerder misschien wel de dupe van kan worden. Better safe than sorry.

terug