Choices.js demos Index
Top

Tips bij het vervoeren van een boot

 

In dit artikel vind je de beste tips omtrent het vervoeren van jouw boot door het juiste transportbedrijf. 

Met deze informatie zal je goed voorbereid zijn wanneer je jouw boot wilt laten vervoeren door een erkend transportbedrijf. Wanneer je het stappenplan opvolgt zullen er weinig problemen optreden en kan je zorgeloos jouw boot laten vervoeren.

Wat te doen voordat het transportbedrijf jouw boot gaat vervoeren


Maak de boot klaar voor transport. Neem zoveel mogelijk dingen mee van uit de boot en probeer alles wat je los kan maken ook te demonteren. Het is beter om ze los mee te laten nemen door het transportbedrijf in hun laadruimte, De boot zal worden vervoerd op een trailer en door de ongelijke verdeelde lading verliest de trailer zijn stabiliteit waardoor het lastiger maakt om de boot te laten vervoeren. Probeer alle elementen die buiten de romp uitsteken zo goed mogelijk te beveiligen. Sluit alle kleppen, deuren en ramen en zorg ervoor dat ze niet kunnen openklappen tijdens het vervoeren hiervan. Door deze tips op te volgen zal het transportbedrijf in een mum van tijd jouw boot kunnen vervoeren en scheelt het weer tijd. Uiteraard zijn er transportbedrijven welke u kunnen helpen echter kan u duurder uitkomen. Vergeet ook niet de elektrische apparaten uit te schakelen. Als je een zeilboot vervoert dan trek je de zeilen uit en vouw je deze op.

Controleer de afmetingen van jouw boot


Zorg ervoor dat de afmetingen overeenkomen met de boot die je gaat vervoeren. De lengte telt vanaf het einde van de boeg tot het midden van de achterkant. Houd rekening met aanvullende elementen. De hoogte wordt gemeten van het onderste tot het hoogste niet verwijderbare punt van de boot. De breedte wordt gemeten op de plaats waar de boot het breedst is.

Vind de geschikte vervoerder


Door gebruik te maken van www.bidtrans.nl weet je zeker dat je met een geschikt transportbedrijf in contact komt die jouw (zeil)boot kan vervoeren. BidTrans.nl heeft meerdere vervoerders die hier ervaring in hebben en jij kan er weer zeker van zijn dat je met betrouwbare vervoerders zaken zal gaan doen.