Choices.js demos Index
Top

Handige gids voor als je pallets wilt vervoeren

Wat voor afmetingen hebben doorgaans pallets en hoe worden ze verzonden?

De standaard pallet die wij kennen heet een europallet en heeft een afmeting van 120 bij 80 cm en kan een gewicht dragen van maximaal 2000KG. Naast de welbekende europallet hebben we ook nog de halve pallet, welke je onder de naam displaypallet kan vernoemen en de blokpallet met een afmeting van 100x120 cm. De meeste opdrachten die verzonden worden zijn over het algemeen grote pakketten met daarin huishoudelijke apparaten, elektronica en wel eens bouwmaterialen of grote voedselzakken voor dieren. Mocht je meerdere pakketten hebben te vervoeren dan betaald het zich zonder meer uit om deze te stapelen en per pallet te vervoeren.

Hoe bescherm ik mijn goederen die ik wil vervoeren per pallet?

Om jouw zending zo goed mogelijk te beveiligen en om er zeker van te zijn dat alles heelhuids aan komt op de bestemming is het goed om zeer secuur te werk te gaan tijdens het voorbereiden en het verpakken van je zending. Hierdoor minimaliseer je het risico op gebroken goederen welke consumenten en of bedrijven bijvoorbeeld weer terug kunnen sturen, zonde!

Om te beginnen is het goed om allereerst de pallet zelf te controleren op mogelijke gebreken of houtrot. Vervolgens begin je met het volgende proces: Plaats de artikelen op de pallet. Mocht je meerdere pakketten hebben, stapel deze dan op een zo goed mogelijke manier zodat het in een geheel stevig op elkaar staat. Ook is het erg belangrijk dat er niks uitsteekt buiten de pallet. Dit omdat artikel makkelijker kan beschadigen en daarnaast niet onbelangrijk kunnen de kosten omhoog gaan doordat jouw pallet toch net even iets meer als een pallet qua ruimte in beslag neemt, en elke 10 cm telt tijdens het transport.

Hoe kan ik mijn spullen extra beveiligen tegen onnodige kosten?

Stel je wil dat alle pakketten bij elkaar gebonden worden dan is het handig om het geheel stabiel vast te maken. Dit kan je doen door met stretch folie er om heen te draaien, dicht te tapen of te werken met speciale riemen. Handig is ook om de hoeken en de bovenrand extra te versterken zodat je ongewilde problemen tegen kan gaan. Dit kan je doen met beugels van karton of polystyreen. Mocht je een vrachtbrief hebben plak deze dan buiten op de pallet op zodat deze makkelijk herkent en gescand kan worden door de koper of ontvanger.

In veel branches is het transport van goederen op pallets een van de goedkoopste manieren en alternatieven om producten aan jouw klanten te leveren. Het is handig om dit in je achterhoofd te houden zeker ook voor de pakketten die je hiervoor met de normale post vervoerder mee stuurde. Ook kun je gratis gebruik maken van BidTrans.nl en makkelijk een vervoerder vinden die voor jouw pallets kan vervoeren. Dit is niet gelimiteerd voor alleen in Nederland maar ook hebben we vervoerders die tot ver in het buitenland jouw goederen op een veilige manier kunnen leveren.