Choices.js demos Index
Top

Hoe vindt je een geschikte vervoerder

 

Voorafgaand aan het transport proces


Voordat je iets gaat vervoeren of dit nou een tafel is of en hele verhuizing gaat er altijd wel en beetje stress vooraf. Je vindt het uiteraard lastig om een beslissing te maken met welk transportbedrijf je in zee gaat en je hebt vooraf zeker nog wel wat vragen aan die meneer welke je aan de lijn had en achteraf nadat alles is getransporteerd zullen er zeker ook nog wel wat vragen in je opkomen. Zo is het handig om vooraf te bedenken wat voor soort vragen je kan stellen aan de vervoerder om voor jullie allebei en duidelijk beeld te krijgen wat er moet gaan gebeuren en wat er beter kon nadat alles voor jouw getransporteerd is.

Het is goed om te weten dat door nieuwe mogelijkheden zoals het internet, mobiele telefoons de mogelijkheden voor transportbedrijven eindeloos zijn geworden vergeleken met bijvoorbeeld 10 tot 15 jaar geleden. Je hebt kleine bedrijven welke geen kantoor en computer meer nodig hebben en in principe alle activiteiten van afstand kunnen uitvoeren. Dit resulteert in sneller en efficiënter contact met potentiële klanten en ook medewerkers en dit geeft als gevolg een verbetering van de kwaliteit van de diensten die door vervoerders geleverd kunnen worden, een verbeterde informatiestroom waaruit makkelijker op de klant en zijn wens ingespeeld kan worden en snellere nazorg kan geven nadat de zending is getransporteerd.

Hoe weet ik of een vervoerder geloofwaardig is en echt mijn zending gaat vervoeren?


Je kan naar bepaalde documenten van het bedrijf vragen. Mocht je dit niet direct willen vragen dan kan je altijd even op de KvK rondneuzen. Ook is het handig om bij verschillende transportbedrijven na te vragen wat voor kosten zij in rekening brengen voor jouw zending. Als er 3 bedrijven rond en bedrag van bijvoorbeeld 600,00 euro zitten en een ander bedrijf doet het voor 120,00 euro, dan kan je bij jezelf wel nagaan of dit wel een realistisch bod is. Het loont zich echter, zeker voor jouw gemoedelijkheid en de veiligheid van jouw eigendommen, dat je toch liever iets meer betaald aan dat transportbedrijf welke iets meer vraagt en die jouw zending op een goede manier heeft getransporteerd. Je kan ook nog even op het bedrijf googlen en kijken of er slechte verhalen over geschreven zijn zoals ladingdiefstal, oplichting etc.

Wat kan jij als klant doen om het transport proces te versnellen


Een groot gemaakte fout aan de kant van diegene die graag iets wil laten vervoeren is vaak een slechte beschrijving van de zending die vervolgens wordt voorgelegd bij het transportbedrijf, soms komt het ook wel eens voor dat iemand vergeten is dat het transportbedrijf die dag langs komt of is de lading niet goed voorbereid voor vertrek. Wat je in ieder geval kan doen om het proces te vergemakkelijken voor een transportbedrijf is het volgende: Probeer een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving door te geven aan de vervoerder zodat deze een betere indicatie kan geven voor zich zelf hoeveel ruimte hij over zal hebben in zijn voertuig of hoeveel er overblijft nadat hij jouw zending heeft getransporteerd. Hierdoor kan hij je ook wellicht en betere berekening geven en hoeft de vervoerder ook niet onnodig langer bij jouw ophaal locatie tijd te verspillen en kan hij meteen door nadat hij jouw zending heeft getransporteerd.

Wat kan je als klant doen als er bijvoorbeeld met aanzienlijke vertraging jouw zending uiteindelijk wordt geleverd of nog erger: Je zending is beschadigd geraakt en je komt er pas achter nadat alles is getransporteerd.


Tijdens conflicten kan je het beste meteen snel contact opnemen met de vervoerder en hem het verhaal uit te leggen wat er precies gebeurd is en dat je er achter bent gekomen nadat alles is getransporteerd dat er schade is. Nu komt de vraag waarom je een goede vervoerder moet uitkiezen: Nu heb je wellicht iets meer betaald en is er wat stuk gegaan. Een goede vervoerder heeft vaak een reputatie welke hij graag wilt behouden, ook nadat hij jouw zending al heeft getransporteerd en het geld heeft ontvangen. Reputatie voor een serieus bedrijf is vaak waardevoller dan geld of onnodige discussies met klanten nadat alles is getransporteerd. Vrijwel altijd heeft een bedrijf die zich in de transportwereld begeeft eigen verzekeringen en moet dit vervolgens geen probleem vormen om de zaak af te handelen nadat jouw zending is getransporteerd.

Als consument of bedrijf ken je wellicht nog meerdere mogelijkheden om te vervoeren. Via www.bidtrans.nl hoef je in ieder geval geen zorgen te maken over de bovenbenoemde situaties. Elke vervoerder is bij ons gescreend en naar echtheid beoordeeld. Ook ontvangt elke vervoerder beoordelingen nadat men een opdracht heeft getransporteerd. Hier kun je dus ook zien wat andere mensen over dit bedrijf te zeggen hebben en het is natuurlijk zeker dat onze vervoerders graag hun goede beoordeling behouden, daarnaast staat onze helpdesk voor u klaar voor al jouw vragen.