Choices.js demos Index
Top

Het vervoeren van een auto

 

In deze blog vind je alle informatie omtrent het vervoeren van een auto of ander voertuig en ook krijg je tips hoe je veilig jouw voertuig kunt vervoeren met een autoambulance.


Stappen plan voor het vervoeren van een auto

Voordat je überhaupt wilt beginnen met het vervoeren van een auto op een autoambulance is het zaak om over de juiste papieren te beschikken. Heb je een rijbewijs met categorie B? Dan mag je een voertuig besturen met een totaalgewicht van maximaal 3.5 ton. Let wel dat tijdens het vervoeren van een auto of ander voertuig een gewicht heeft van , bijvoorbeeld, 2000 KG dat je uiteindelijke lading maximaal 1500 KG mag wegen. In alle andere categorieën is een rijbewijs van categorie C een vereiste. Mocht je zelf niet rijden dan is het handig om met de vervoerder het gezamenlijke gewicht door te nemen zodat er geen onaangename verassingen ontstaan. Houdt in het achterhoofd dat er verhoogde inspecties zijn met name in het buitenland waar men uw kentekenbewijs in bewaring kan nemen en of aan u forse boetes kunt opleggen.

Tijdens het vervoeren van een auto wil je wellicht het voertuig monteren op een autoambulance. Hoe monteer je veilig een voertuig op een autoambulance? Je wilt natuurlijk geen schade veroorzaken aan het voertuig dus dien je dit zo goed mogelijk uit te voeren. Omdat je het voertuig niet tegen de cockpit wil laten botsen dien je het voertuig zo langzaam mogelijk op te rijden om er zeker van te zijn dat het voertuig om een zo stabiel mogelijke manier er op komt te staan. De beste plaats voor het voertuig is uiteraard in het midden van de laadruimte, hiervoor kun je daarnaast nog speciale riemen gebruiken waarmee je de 4 wielen mee kan vast maken aan de autoambulance.

 

Wat voor veiligheidsmaatregelen kan je treffen

 Een gesloten gesp zou ook eventueel los kunnen schieten tijdens het vervoeren van een auto of voertuig, met fatale en wellicht dodelijke gevolgen voor de voertuigen welke achter zich op de weg van de autoambulance begeven. Ook handig om te weten is dat we ook nog even de sleepwagen checken als wel het voertuig welke erop vervoerd wordt. Beiden dienen te worden voorzien van noodverlichting en diegene die de autoambulance bestuurd dient tijdens het vervoeren van een auto een reflecterend vest te dragen.

 

Waarom mensen een auto in landen zoals Duitsland willen aanschaffen

 Iedereen heeft er wel eens over nagedacht om een auto te kopen in bijvoorbeeld het buitenland om verscheidene redenen. De reden om een auto in het buitenland te kopen kan per persoon verschillen: Je kan een voertuig voor veel goedkoper in het buitenland kopen; Dit komt vaak voor en als je goed zoekt kan het zich zeker uit betalen en bespaar je zo enkele duizenden euro’s welke je eigenlijk zou uitgeven voor hetzelfde voertuig als je deze in Nederland koopt. Zo is het algemeen bekend dat autodealers in Nederland de prijzen kunstmatig hoog houden om zo de volle marge te pakken op alle voertuigen die verkocht worden. Een bepaald type soort voertuig welke lastig te verkrijgen is in Nederland; Zo heb je sommige auto’s welke in Nederland enkel in paar soorten verkocht wordt en heeft en autodealer in Duitsland wel 10 verschillende soorten van hetzelfde voertuig. Uiteraard komen er wel nog kosten bij kijken zoals het vervoeren van een auto naar Nederland.

 

Enkele voordelen van het kopen van een auto in het buitenland

 - De prijs: In de praktijk leert zich dat auto’s uit Duitsland eenmaal goedkoper te koop staan als in Nederland. Zelfs na het invoeren bespaar je nog en zeer groot bedrag dan als hetzelfde voertuig in Nederland zou kopen. Dit is daarom dan ook de meest voorkomende reden dat Nederlanders een auto in Duitsland kopen.
- Uitgebreidere uitvoering: Aangezien veel auto’s geleased worden, en om de kosten zo laag mogelijk te houden vanwege de bijtelling, is het aanbod in Nederland systematisch minder luxe uitgebreid. Auto’s bij de buren daarentegen zijn luxer uitgebreid omdat daar de regelwetgeving auto’s minder zwaar belast als bij ons.
- Garantie: Wanneer je een vrij jonge auto koopt die binnen de garantie valt, dan kun je gewoon met jouw voertuig naar de dichtstbijzijnde dealer in de buurt. Elke autofabrikant heeft namelijk een Europese dekking, dit scheelt ook weer gedoe en zo hoef je niet speciaal naar het buitenland te rijden voor als er iets mis gaat en er over na te denken hoe het vervoeren van een auto uitgevoerd zal worden.
Mocht je een auto in het buitenland gekocht hebben en heb je niet de mogelijkheid het vervoeren van een auto uit te voeren tot de eindbestemming dan kan je beroep doen op een autoambulance. Helaas komt het ook wel eens voor dat je een autowrak moet vervoeren en ook dan is een autoambulance een goede en betrouwbare uitkomst.
Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor het vervoeren van een auto? Plaats dan gratis je opdracht op BidTrans.nl