Choices.js demos Index
Top

Tips bij het vervoeren van een wasmachine of koelkast

In dit blog lees je interessante weetjes over hoe je het beste je wasmachine of koelkast kan vervoeren en wat er allemaal bij komt kijken zoals het ontkoppelen van deze apparaten en hoe je ze het beste kan beschermen tegen mogelijke schade die veroorzaakt kan worden tijdens het transport proces.

Het voorbereiden van het vervoeren van je koelkast

 • 1. Schakel de koelkast en / of vriezer uit, ontdooi en droog hem.
 • 2. Verwijder alle bewegende delen uit de koelkast, zoals de planken enz. en verpak alle delen in bijvoorbeeld een aparte kartonnen doos zodat je niks kwijt raakt en de koelkast na het vervoeren hier van weer gemakkelijk in elkaar kan zetten.
 • 3. Je wilt natuurlijk niet dat de koelkast tijdens het vervoeren opeens openklapt dus is het handig om tijdens het transport hem vast te maken met riemen of de deur af te dichten met tape, dit voorkomt in iedergeval en hoop gedoe. De hoeken van de koelkast kan je het beste beschermen met piepschuim om zo onnodige schade te voorkomen.
 • 4. De koelkast moet verticaal worden verplaatst. Meestal zijn er minstens twee mensen nodig om de koelkast te verplaatsen of je moet een echte krachtpatser zijn en hem in je eentje willen dragen.
 • hoe wasmachine vervoeren

  Een aantal tips voor tijdens het vervoeren van je koelkast/vriezer

 • 1. Volgens de aanbevelingen van de fabrikant moet de koelkast verticaal worden getransporteerd en tijdens het vervoeren hiervan worden vastgezet met riemen. Dit is de beste en waarschijnlijk ook de meest veilige manier om uw koelkast te vervoeren.
 • 2. Een meer risicovolle methode is het om de koelkast liggend te laten vervoeren. Mocht je de koelkast alsnog liggend vervoeren, doe dit dan met de compressor op de ligzijde om dit dan in ieder geval op en zo veilig mogelijke manier te doen. Om u een goede raad te geven adviseren wij u altijd de koelkast staand te vervoeren zodat er zich in ieder geval zo min mogelijk complicaties kunnen voordoen Het wordt namelijk niet aanbevolen de koelkast liggend te vervoeren omdat er een mogelijkheid kan ontstaan dat er olie zal los roken en binnendringen in de circulatie van de koelkast, vervolgens ben je nog verder van huis omdat de koelkast nu niet meer werkzaam zal zijn.
  Na het vervoeren van de koelkast: Wacht minstens 12 uur voordat je de koelkast weer gaat inschakelen. Bovendien wordt de pomp in het midden van de compressorbehuizing aan veren opgehangen en wordt het gas er bovendien door middel van leidingen naar toe geleid en je wilt natuurlijk vermeiden dat hier iets fout gaat. Als laatste tip kunnen we je dit nog meegeven: Raadpleeg de handleiding van de koelkast voor vragen over het vervoeren van je koelkast en ontkoppelen hiervan.
 • Hieronder vind je tips over hoe je jouw wasmachine het beste kunt vervoeren

  Tips bij het vervoeren van een wasmachine of koelkast


  Bereid je wasmachine als volgt voor


  1. Controleer of de deur en laden van het apparaat gesloten zijn
  2. Koppel de inlaat- en afvoerslang los (nadat de stekker uit het stopcontact is gehaald).
  3. Tap het resterende water uit de wasmachine en de slangen af.
  4. Om je wasmachine zo veilig mogelijk te vervoeren is het handig om als extra maatregel transportbouten aan de wasmachine te bevestigen. Het is belangrijk om de trommel van de wasmachine te beschermen omdat dit het meest gevoelige en kwetsbare element van de wasmachine is.


  De wasmachine vervoeren

  Een bekende vraag die veel mensen zichzelf zullen afvragen is of je de wasmachine liggend kan vervoeren? Je kan de wasmachine het beste verticaal vervoeren, dit is de veilligste manier. Mocht je de wasmachine echt niet staand kunnen vervoeren dan kan je er voor keizen om hem liggend te vervoeren en het zou nog beter zijn als je hem op zijn zij legt: Wasmachines die vervoerd en geladen van uit de zijkant van het vervoermiddel dienen zo geplaatst te worden dat het kwetsbare gedeelte (waar het zeepbakje zich bevindt) op de plek worden gezet waar de kans het kleinst is dat er schade veroorzaakt kan worden. Wordt de wasmachine van boven de wagen in getakelt dan is het handig dat de achterkant van de wasmachine tegen de muur van de wagen aanstaat dit om de achterkant van de wasmachine te beschermen en de kwetsbare delen die hier zitten zoals: Kabels, slangen etc.
  Het is erg handig en eigenlijk noodzakelijk dat je de wasmachine inwikkeld met bijvoorbeeld zachte componenten. Dit om de wasmachine tegen eventuele schade te beschermen. Je an hier voor dingen gebruiken zoals: Een deken, noppenfolie en piepschuimafdekkingen op de hoeken van de wasmachine.
  Nadat u de wasmachine vervoerd heeft: Vergeet niet de bescherming te verwijderen en de wasmachine vlak te zetten voordat u de wasmachine op het stopcontact aansluit. Opmerking: Fabrikanten van wasmachines schrijven voor dat als de wasmachine wordt vervoerd bij temperaturen onder het vriespunt, de wasmachine na een acclimatisatieperiode van 8 uur in een ruimte met een positieve temperatuur kan worden gebruikt. Wij raden in ieder geval aan om 8 uur te wachten voordat u de wasmachine weer aansluit. Net zoals bij de koelkast kunt u wellicht ook nog en boekje van uw wasmachine vinden met daarin verdere informatie van de fakbrikant, wellicht dat u daarin ook nog enkele tips kunt vinden omtrent het vervoeren van wasmachines. Check ook onze site www.bidtrans.nl > gidsen. Hier staan ook interessante artikelen over hoe je bepaalde apparaten het beste kunt vervoeren.