Choices.js demos Index
Top

Het vervoeren van meubilair

 

 

Nuttige informatie omtrent het vervoeren van allerlei meubels


Met dit blog krijg je meer inzicht over hoe je voortaan op en simpele en ergonomische wijze het vervoeren van meubilair uit kan voeren. Ook zul je hier veel nuttige informatie vinden over wat betreft de kosten die gemoeid gaan met het vervoeren van meubilair en hoe je deze op een zo slimme manier zo laag mogelijk kunt houden. Ook zal je handige tips te lezen krijgen over hoe je het beste je meubels kunt laten vervoeren of wanneer je zelf het vervoer regelt hoe je jouw meubels het beste kunt beschermen tegen nare en onnodige beschadigingen.


Hoe kan je de meubels tijdens het vervoeren beschermen tegen 
beschadigingen


Meubels kunnen helaas erg snel beschadigen tijdens het vervoeren hier van en dit zal helaas ook niet eenmalig gebeurd zijn tijdens het vervoeren van deze fragiele objecten en er is een ding wat zeker is: Dit zal zeker gebeuren wanneer de spullen niet goed bevestigd en beveiligd zijn. Vandaar dat we je nu wat enkele tips in deze blog geven over hoe je het beste je meubels kunt beschermen tegen onaangename verassingen.

Als je er zeker van wilt zijn dat je meubels niet bekrast worden is het handig om hier bepaalde maatregelen voor uit te trekken. Het eerste wat je doet is zorgen voor passende en goede bescherming tegen eventuele beschadigingen. Wil je tijdens het meubelvervoer bijvoorbeeld lege (lade)kasten gaan vervoeren? Dan is het zeker overwegen waard dat je deze (lade) kast los schroeft of gedeeltelijk gaat demonteren. Soms is deze maatregel niet de moeite waard, aangezien met dit proces veel tijd gemoeid gaat en er is natuurlijk ook en groot verschil met en kast die al bijna aan vervanging toe is, of een kast welke net voor een aanzienlijk bedrag gekocht is.
Wanneer je kasten gaat vervoeren moet je vooral rekening houden met de noodzaak van demontage. Ook is het een goede zaak om de juiste afmetingen op te schrijven en bijvoorbeeld rekening te houden met deuropeningen en breedte van trappen. Dit is erg handig als je vervolgens de meubels gaat verplaatsen, en het zou zonde zijn als je vervolgens evengoed dingen moet los schroeven.

 

 

Wat voor materiaal kan je gebruiken tijdens het vervoeren van je meubels?


Hieronder vind je paar nuttige tips wat voor materiaal je kan gebruiken voor het vervoeren van je meubels en hoe je deze het beste kunt opvullen.
Verpakkingsmateriaal
Geschikte dozen voor uw pakket of verhuizing kunt op de volgende manier bemachtigen: U kunt ze bij het dichtstbijzijnde postkantoor verkrijgen, ook kunt u ze via het internet bestellen in diverse maten. Tevens zijn ze ook beschikbaar bij verschillende bouwmarkten.

Materiaal van het pakket
De inhoud van uw pakket of verhuisdoos moet zo goed mogelijk beschermd zijn tegen stoten of schokken tijdens het vervoeren van meubilair. Gebruik daarom een goede en stevige verpakking, bijvoorbeeld een doos van golfkarton. Voor waardevolle zaken gebruikt u extra zware kwaliteit dubbel karton. Gebruikt u een oude doos opnieuw? Controleer dan of de doos nog in goede staat is.

Artikelen goed afsluiten
De verpakte artikelen moeten goed afgesloten zijn. Gebruik sterke tape in plaats van plakband of touw. U voorkomt dan dat uw opdracht en de inhoud hier van beschadigd raakt of openscheurt. Houd er rekening mee dat als u een gloednieuw artikel verstuurt dat de originele verpakking en sluiting niet altijd geschikt zijn voor transport.

 

Hieronder nog enkele handige tips beschreven in het kort


- Handig als er geen scherpe hoeken zijn tijdens het vervoeren van meubilair om schade te voorkomen:
Gebruik voor uw pakket of verhuisdoos gelieve geen scherpe hoeken en randen. Die kunnen andere pakketten beschadigen. Gebruik daarom geen metalen of houten verpakkingen.
- Tijdens het vervoeren van meubilair kun je de lege ruimtes opvullen:
Als in uw pakket of verhuisdoos lege ruimtes overblijven, raden we aan deze op te vullen met oude kranten of ander zachte vulling. De inhoud van het pakket kan dan niet gaan schuiven.
- Het beschermen van breekbare voorwerpen tijdens het vervoeren van meubilair:
Breekbare voorwerpen, bijvoorbeeld glas, porselein of aardewerk, moet u extra goed verpakken. Wikkel ze in papier of golfkarton en plak dit dicht. Leg op de bodem van uw pakket of verhuisdoos proppen papier of piepschuim. Hiermee vult u ook de overblijvende ruimte in de doos op.
- Het verpakken van vloeistoffen tijdens het vervoeren van meubilair:
Als u een vloeistof verstuurt, wilt u natuurlijk niet dat deze weglekt. Gebruik daarom een waterdichte en gesloten fles of pot. Deze verpakt u in een kist of stevige doos. Daarna kunt u de overblijvende ruimte opvullen met iets dat zowel schokken opvangt als lekken absorbeert, bijvoorbeeld proppen papier.
Je kan er ook voor kiezen om geheel vrijblijvend een opdracht te plaatsen op www.bidtrans.nl om er zeker van te zijn dat het vervoeren van meubilair door een betrouwbare vervoerder wordt uitgevoerd.