Choices.js demos Index
Top

Handige tips voor als je gaat verhuizen

 

Tips bij verhuizingen: Wat voor kosten komen er bij kijken en waar moet ik rekening mee houden wanneer ik ga verhuizen? Handige tips bij verhuizingen die het je makkelijker zullen maken om een verhuizing te organiseren, zowel nationaal als internationaal. 


Wanneer kan je het beste gaan verhuizen en wat komt er bij kijken


Vaak zie je dat in Nederland veel verhuisd wordt in de lente net voor de zomerperiode. De dagen zijn langer en voor mensen die hun huis verkopen die kunnen dan nog eens extra mooie foto’s maken van hun huis die toch iets vrolijker er bij staat als in de winter. Uiteraard ben je ook geïnteresseerd in wat de totale kosten zouden zijn die je betaald als je wilt verhuizen. De totale prijs die je betaald is uiteraard erg complex en kan door bepaalde factoren goedkoper of duurder uitvallen.
- Wat voor transport voertuig er gebruikt wordt voor de verhuizing: Uiteraard kan de prijs hoger uitvallen wanneer men een te grote voertuig huurt, en ook is het niet erg slim als je en kleine woning laat ontruimen door en bedrijf die met en grote vrachtwagen bij je voor de deur staat en vervolgens drie kwart leeg naar jouw bestemming rijdt. Het is raadzaam om van te voren plus minus in te schatten hoeveel m3 er vervoerd gaat worden.
- Hoelang de verhuizing duurt: Probeer een verhuisbedrijf het zo makkelijk mogelijk te maken door alvast alle spullen goed in te pakken en de verhuizing alvast zo te organiseren dat de verhuizers zo efficiënt mogelijk alles kunnen inladen. Hierdoor versnel je het verhuis proces en kan het wellicht geld schelen. Het is namelijk wel eens voorgekomen dat een verhuizer en dag later alsnog bij iemand langs moest komen omdat nog niet alles ingeladen was.


Tips bij verhuizingen en hoe je hierop kan besparen


- De te vervoeren inboedel: Uiteraard geld de regel dat hoe meer inboedel je hebt hoe duurder de prijs voor het verhuizen zal worden.
- De afstand en of de verhuizing in Nederland zal plaats vinden of dat er naar het buitenland wordt verhuisd: Misschien ga je wel verhuizen naar de Algarve in Portugal! Uiteraard zal de verhuizer dan niet in een rits 2500km door rijden. Zo zal de verhuizer en verplichte pauze moeten inlassen en dit zal uiteraard in de verhuiskosten meegerekend worden.
- Een 2e chauffeur of extra hulp bij het laden en lossen: De 2e persoon moet uiteraard ook gewoon betaald worden en zo kan het verhuizen toch weer even iets oplopen in de kosten.
- Zon en feestdagen: Sommige bedrijven rekenen niks extra’s tijdens feestdagen echter zijn er ook genoeg transportbedrijven welke voor en extra vergoeding voor jouw je spullen vervoeren. Let hier op want het kan je zo 30% in de prijs schelen.


Eventuele extra kosten die bijkomend kunnen zijn tijdens een verhuizing


De voorrijkosten zijn vaak verschillend: Sommige bedrijven rekenen hier helemaal niets voor en rijden geheel gratis naar u toe, dit zijn meestal nieuwe of kleine bedrijven die graag naam willen maken, maar doorgaans betaal je per gemaakte kilometer een bedrag van tussen de 0.50 cent en 1.00 euro. Het is daarom dan ook verstandig om dit mee te nemen in de zoektocht naar een betrouwbare transport of verhuisbedrijf en zeker als zo en dergelijk bedrijf voorrijkosten rekent is het handig om dan in ieder geval en bedrijf uit te kiezen welke zo dicht mogelijk bij de afhaal plek gevestigd is zodat je zo min mogelijk betaald voor de voorrijkosten.
Een extra bijkomend detail is bijvoorbeeld dat in steden als Amsterdam het erg lastig is om in het centrum een verhuizing uit te voeren door het gebrek aan (parkeer) ruimte, wellicht dat u ook nog een verhuislift moet huren en of extra kosten zou maken voor bijvoorbeeld parkeervergunningen. Door al deze bijkomende obstakels kan een verhuizing opeens paar honderd euro duurder uitvallen, vandaar dat het goed is om ook rekening te houden met dit soort eventuele extra bijkomende kosten. Je zou het niet zeggen maar het betaald zich ook wel eens uit om doordeweeks de verhuizing uit te laten voeren, of in bepaalde maanden (bijvoorbeeld in de winter buiten de traditionele feestdagen) wanneer er statistisch gezien weinig verhuist wordt, dit is en slim trucje om uiteraard de kosten de dempen en lager te houden.


Tips bij verhuizingen binnen de Europese Unie van uit Nederland


Vroeger was het nogal lastig als men wilde verhuizen naar een ander land aangezien er gelijk ook allemaal regels mee gemoeid gingen en er verschillende formaliteiten aan vooraf gingen. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker en steeds meer mensen maken om verscheidene redenen gebruik hier van. Vroeger stond je nog wel eens voor een grens en bij bepaalde grensovergangen werd je auto zelfs even over hoopt gehaald om te kijken of je daadwerkelijk enkel en alleen legale spullen vervoerd. Het verschilt uiteraard erg in de verhuizing wanneer u enkel wat losse artikelen wilt vervoeren als dat u en gehele woning met van 130m2 met inboedel wilt laten vervoeren en ook de afstand is in deze ook belangrijk. Gaat u verhuizen of bijvoorbeeld studeren in Antwerpen net over de grens en heb je niet veel spullen dan kan je jezelf achter je oor krabben en vragen of je hiervoor echt een transportvoertuig nodig hebt. Wellicht dat het handiger is om een van je familieleden of vrienden lief aan te kijken. Mocht je wat meer spullen te vervoeren hebben die niet in een personenauto past dan kan je evt. kijken naar een aanhanger welke te huren valt bij verschillende bedrijven.

Mocht je meer spullen als dat hebben dan zou je ook een voertuig kunnen huren bij de grote verhuurmaatschappijen. Dit kan zich uit betalen mits je de tijd er voor hebt. Ook hangt er vaak een nadeel aan dat je maar een aantal voorafgestelde kilometers mag rijden. Nou zal dit van pak weg Den Haag naar Antwerpen niet zo veel kosten, maar ga je bijv. in Kopenhagen of Barcelona studeren dan betaald het zich totaal niet uit.
Mocht je een verdere trip maken naar bijv. de zuidkust van Spanje en ga je voorgoed emigreren en neem je alles mee dan is het wellicht toch handig om een wat grotere verhuisbedrijf te contacteren. Deze hebben meestal de kennis, capaciteit en ervaring om zulk soort ritten te maken. Uiteraard betaald u dan wel de hoofdprijs hiervoor.

 

1_verh

 

Tips bij verhuizingen buiten de Europese Unie van uit Nederland


Uiteraard gelden er andere regels in landen buiten de EU of wie helemaal ver wil verhuizen naar een ander continent. De grote verhuisbedrijven hier in Nederland hebben meestal connecties in verre landen voor als er is en keer zo en dergelijke verhuisopdracht binnen komt. Deze kennen de regels en de wetgeving van hun eigen land of continent uiteraard en stuk beter als dat de bedrijven hier in Nederland kennen vandaar dat er dan over en weer gebruik gemaakt wordt van elkaars kennis.

 Wanneer u verhuizen gaat naar een ander werelddeel dan wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van scheep en of luchtvaart. Uiteraard om de reden dat het zich niet loont en het lastig is om naar andere continenten überhaupt te vervoeren. Vind bijvoorbeeld maar een wegtransporteur die uw inboedel van Amsterdam naar Sydney in Australië zal rijden. Omdat de kosten voor luchtvervoer erg hoog zijn wordt er doorgaans gebruik gemaakt van scheepsvaart en het huren van bijvoorbeeld containers.

 2_verh

 

Wat kost een internationale verhuizing


Uiteraard zal deze verhuizing meer gaan kosten als en nationale verhuizing, mits u aan de grens woont en dichtbij in het buitenland zal gaan verhuizing 20 kilometer verder op, en dit hangt dan weer af van de volgende aspecten: De kosten worden bepaald aan de omvang van uw inboedel en de afstand van A naar B. Vervolgens heb je weer bedrijven die iets meer rekenen voor afgelegen locaties omdat ze de rit weer minder goed kunnen combineren, de opslag van uw inboedel mocht u uw spullen eerst een tijd willen laten opslaan ergens en ook kan de prijs hoger uitvallen wanneer het verhuisbedrijf bijvoorbeeld duurdere verzekeringen gebruikt als andere bedrijven.

Uiteraard is er een alternatief die je kunt gebruiken als de normale weg zoals het vinden van een goede en gecertificeerde transport of verhuisbedrijf via www.bidtrans.nl. Het scheelt je ten eerste enorm veel tijd omdat je nu niet meer verschillende verhuizers moet gaan af zoeken en maar moet zien of dat bedrijf echt zijn verplichtingen na gaat komen. Vervolgens zijn de offertes die je zult ontvangen vele malen gunstiger omdat er nu verschillende betrouwbare vervoerders graag jouw verhuizing willen uitvoeren en daardoor de prijs automatisch om laag gaat door de vele biedingen die je zal ontvangen. Met BidTrans.nl vind je uitstekende vervoerders die toch al op jouw route rijden waardoor de prijs nog lager uit zal vallen omdat de vervoerder zijn rit kan combineren.

 

3_verh